Het venster voor uw wensen

Waarom aluminium?

Duurzaam materiaal

Aluminium is een sterk materiaal met een zeer lange levensduur. Het metaal is goed bestand tegen temperatuurschommelingen, wisselende weersomstandigheden, zonlicht en vocht. Bovendien rotten aluminium kozijnen niet, roesten ze niet en vervormen, barsten en scheuren ze ook niet. Daarnaast beschermen wij onze kozijnen meestal ook nog met een extra laklaag of een kunstmatige oxidatielaag (anodisatie). Dit maakt aluminium kozijnen niet alleen duurzaam, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk.

 

Ruime keuze kleuren

De Reynaers-profielen waar wij onze aluminium kozijnen van maken, zijn verkrijgbaar in meer dan 450 kleuren. Bovendien kunnen de binnen- en buitenzijde van uw Reynaers aluminium kozijnen ieder in een andere kleur worden uitgevoerd. Er zit dus altijd wel een kleur voor u tussen.

Bij het poederlakken, ook wel poedercoaten of moffelen genoemd, wordt een laag gekleurd kunststofpoeder van 60 micron op de aluminium profielen aangebracht waarna het in een speciale oven vastgesmolten (gemoffeld) wordt. Bij anodiseren wordt een gekleurde laag aangebracht door middel van kunstmatige oxidatie. Speciaal voor agressieve gebieden – nabij de kust, industrie of bijvoorbeeld spoorwegen – kan nog gekozen worden voor pre-anodisatie. Dit is een combinatie van poedercoaten en voor-anodiseren waardoor uw Reynaers aluminium kozijn optimaal wordt beschermd.

De aluminium profielen van Reynaers dragen het label Qualicoat (lak) of Qualanod (anodisatie). Deze labels garanderen de hechting, oppervlaktekleur en kleurvastheid van de aluminium profielen. Daarom geeft Reynaers tien jaar garantie op haar profielen.

 

Uiteenlopende vormgeving en stijlen

Aluminium is een bouwmateriaal met bijna onbegrensde mogelijkheden en het biedt architecten grote ontwerpvrijheid. De Reynaers aluminium profielen die HGB verwerkt zijn in uiteenlopende stijlen en vormen beschikbaar, waardoor we uw aluminium kozijnen een strakke en moderne, of juist een klassieke of bijvoorbeeld landelijke uitstraling kunnen geven. De aluminiumprofielen kunnen heel slank, bijna onopvallend, uitgevoerd worden, waardoor een maximale daglichttoetreding in uw pand gerealiseerd wordt. Deze eigenschappen maken dat aluminium ook zeer geschikt is om stalen kozijnen te vervangen bij renovatie.

 

Brand- en inbraakbestendig

Aluminium is een zeer sterk materiaal, wat er voor zorgt dat Reynaers aluminium kozijnen bij voorbaat al zeer veilig zijn. Door ramen, deuren en schuifpuien uit te voeren met speciaal veiligheidsbeslag en sloten met meerpuntssluiting zijn deze aluminium kozijnen zeer inbraakwerend te maken. De Reynaers systemen die HGB toepast zijn getest volgens de prestatie-eisen van het bouwbesluit en voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De aluminium systemen zijn beschikbaar in weerstandsklasse 2 en vaak ook in weerstandsklasse 3. Aluminium is onbrandbaar en in combinatie met het juiste glas en beslag is het daarom mogelijk om aluminium kozijn 30 of zelfs 60 minuten brandwerend uit te voeren.

 

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Aluminium kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het duurzame basismateriaal – gecombineerd met productie onder gecontroleerde omstandigheden – waarborgen een goede kwaliteit van de producten. Bovendien zijn aluminium bouwprofielen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet per se duurder dan andere bouwmaterialen. Hierbij is met name de besparing op onderhoudskosten bepalend. Aluminium sluit dan ook perfect aan op de langetermijnvisie in de bouw.

 

Milieubewust

Aluminium is niet alleen zelf al een duurzaam materiaal, het stelt u ook in staat uw huis of bedrijfspand duurzaam uit te voeren. Onze aluminium kozijnen houden kou, geluid en wind buiten de deur en bieden bovendien – in combinatie met het juiste isolatieglas – zeer goede isolatiewaarden.┬áNaast de bijdrage van aluminium aan de milieuvriendelijkheid van uw woonhuis of bedrijfspand is het zelf ook een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het kan namelijk zonder kwaliteitsverlies gerecycled worden. Circa 60% van het aluminium dat momenteel door onze leverancier verwerkt wordt, is gerecycled.