Het venster voor uw wensen

Poolhouse

Bij een woning in de duinen van Bergen (NH) is dit zogenaamde ‘Poolhouse’ gerealiseerd. Huijberts Gevelbouw heeft voor dit pand, ontworpen door UWarchitecten , alle aluminium kozijnen (en shutters) geproduceerd en gemonteerd. Het achterop het perceel gelegen L-vormige bijgebouw biedt ruimte aan een zwembad, sauna en ontspanruimte. De L-vorm omsluit een beschut terras dat de middag- en avondzon vangt. De gevels aan de erfgrens zijn nagenoeg gesloten maar de gevels aan de zuid- en westkant zijn juist heel open met twee grote aluminium schuifpuien.

Deze twee Hi-Finity-schuifpuien van Huijberts Gevelbouw vormen samen de binnenhoek van het gebouw en zorgen voor optimaal zicht naar buiten. Bovendien sluiten de puien met hun minimalistische uiterlijk perfect aan op het ontwerp van het bijgebouw zelf. Omdat de kaders van de schuifpuien weggewerkt zijn in de bouwkundige constructie is bijna alleen nog maar glas te zien. Het dak van de noordvleugel met zwembad is opengevouwen. Dit zorgt voor een optimale oriëntatie op de zon van 22 geïntegreerde zonnepanelen. Onder dit opengevouwen dak is een strook verticale vensters (in Reynaers serie CS 86-HI) aangebracht, die noorderlicht en zicht op de boomtoppen in de zwembadruimte brengen. Evenals de zwembadvleugel grenst de ontspanningsruimte middels een grote schuifpui aan het terras. Deze vleugel is echter ook nog van verschuifbare aluminium shutters voorzien, zodat de mate van privacy en invallend zonlicht gedoseerd kan worden. Deze shutters zijn gemaakt uit het Reynaers BS40 zonweringssysteem. De Reynaers deuren, ramen, schuifpuien (Hi-Finity) en shutters zijn uitgevoerd in brons geanodiseerd aluminium dat meekleurt met het licht.

Dit project is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2016. De Reynaers Projectprijs is een prijs voor bouwprojecten met aluminium gevelelementen. Uit 41 inzendingen heeft de vakjury negen projecten gekozen. De ingezonden projecten werden door de jury beoordeeld op het gebruik van Reynaers aluminiumsystemen in de gevel. Van alle genomineerde projecten is een filmpje gemaakt. Het filmpje van het Poolhouse vindt u hier. Via Reynaers.nl kunt u stemmen op uw favoriete project.

Fotografie: Rob van Esch | Ruimtes in beeld