Woontrends voor 2021

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe woontrends. Op het gebied van kozijnen, ramen en deuren zijn er in 2021 dan ook een aantal nieuwe trends bijgekomen. Richt jij je woning elk jaar opnieuw in op basis van de nieuwste woontrends? Is jouw woning echt toe aan vernieuwing? Of wil je gewoon het jaar goed geïnspireerd in gaan? Dan staan hier de belangrijkste woontrends op het gebied van kozijnen even op een rijtje:

Donkerblauwe kleuren en donkere accenten

Donkere kleuren zoals zwart en antraciet zijn voor woningen al een aantal jaar een enorme trend en ook in 2021 blijft deze trend groeien. Donkere accenten zie je bij woningen steeds meer terugkomen, in het interieur maar ook steeds vaker in het exterieur. Maar naast zwart en antraciet komt er dit jaar dus een nieuwe kleur bij: donkerblauw. Toe aan vernieuwing van je kozijnen? Ga dan eens voor een andere kleur dan het eeuwige wit, en kies voor donkerblauw!

Duurzaamheid

Het is geen nieuws dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt binnen de maatschappij. Al jaren is duurzaamheid een steeds grotere must en ook dit jaar zal dit verder gaan groeien. Aluminium kozijnen zijn hier een goed voorbeeld van: het is een sterk materiaal met een zeer lange levensduur en het rot en roest niet. Het enige wat je hoeft te doen om ze schoon te houden is zo nu en dan met een doekje langs de kozijnen te gaan en voila, de kozijnen zijn weer schoon!

Natuurlijke kleuren en materialen

Ook natuurlijke kleuren en materialen zijn al jaren een populaire trend. Deze trend gaat vanzelfsprekend goed samen met duurzaamheid. Steeds vaker zien we natuurlijke materialen in interieurs terugkomen. Denk aan hout, marmer en leer in bijvoorbeeld je eettafel, keukenblad en stoelen. Natuurlijke kleuren die steeds vaker terugkomen zijn aardse kleuren, beige en warme grijze tinten. Natuurlijk mogen mooie groene planten niet ontbreken voor het creëeren van een warm en levendig interieur. Combineer dit met aluminium kozijnen of zwarte aluminium ‘staal look’ binnendeuren en jouw duurzame woning met natuurlijke kleuren en materialen is helemaal compleet.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe deze trends zich gaan ontwikkelen in 2021!