Dune House wint Reynaers Projectprijs 2014

Dune House winnaar Reynaers Projectprijs

Ons project ‘Dune House’ is door het publiek gekozen als winnaar van de Reynaers Projectprijs 2014. Nadat de vakjury een tiental projecten genomineerd had voor de Reynaers Projectprijs 2014, koos het publiek via een online stemming de uiteindelijke winnaar: het Dune House op Terschelling. De villa gelegen in de duinen, een ontwerp van Marc Koehler Architects, gerealiseerd door gevelbouwer Huijberts Gevelbouw, won met slechts één procent meer stemmen dan de Cacaofabriek in Helmond.

De vakjury zei het volgende over het project: “Dune House op Terschelling is in alle opzichten een uniek project. Hier hebben architect en opdrachtgever elkaar én de betrokken bouwpartners uitgedaagd tot hoogstaand maatwerk. De raampartijen zijn groot, grillig gevormd en tegelijkertijd zeer solide: dat is ook wel nodig in een omgeving met veel zand, water en wind. De kleurstelling van de materialen in de gevel is zorgvuldig afgestemd. In het interieur speelt de daglichttoetreding een belangrijke rol in de routing en het gebruik van de verschillende ruimten.’’

Binnenkort vindt de prijsuitreiking plaats. Wij van Huijberts Gevelbouw zijn trots dat wij daar als winnaars aanwezig kunnen zijn! Meer informatie over het project vindt u hier.

Fotografie: Filip Dujardin